Візит команди Фонду до Міндовкілля

24.02.2021
Передали корисне видання про “Знахідки видів рослин, тварин та грибів, що знаходяться під охороною, в Україні” заступнику Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Олександру Краснолуцькому.

  У книзі зафіксовані точки знахідок тварин та рослин України, які необхідні для того, щоб правдиво видати IV видання Червоної Книги України, яке ми сподіваємося скоро, все ж таки, буде видане. Також, ця збірка містить точки реєстрації видів тварин які занесені до резолюції № 6 Бернської конвенції, пташиних директив і тому подібне. Усі координати скорочені, таких даних для науковців достатньо, а тварини та рослини у безпеці.

Такі видання важливі для отримання фактажу даних, які дуже часто “осідають” десь у приватних базах даних і таким чином цінна інформація для досліджень і майбутніх поколінь втрачається,— пояснює цінність видання Олексій Марущак, науковий співробітник Інституту Зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України, член природоохоронної організації Українська Природоохоронна Група - UNCG

— Найскладніше було зібрати всі дані й правдиво укомплектувати. Дякуємо всім науковцям і дослідникам, що долучилися до цієї важливої справи. Наш Фонд і надалі буде сприяти подібним проєктам, які відіграють важливу роль для моніторингу і захисту біорізноманіття України, — поділилася враженнями про співпрацю очільниця Фонду Катерина Стрипко.

— Наразі, ми подали до Міністерства юстиції наказ про юстування переліку рослин і тварин для ЧКУ. По деяких видах були жваві дискусії й узгодження з науковцями, і через це затягнулося видання Червоної Книги минулого року. Як тільки все буде заюстоване, будемо оголошувати тендер на видання книги. Цього року ми очікуємо, що видання буде обов'язково, — поділився планами на майбутнє Олександр Краснолуцький




» Інші новини та статті

Найнижчий
Низький
Середній
Високий
Найвищий
Інтенсивність викидів CO2
Найнижчий — Наш сайт не працює
Низький — Доступні лише ілюстрації та без анімації
Середній — Доступні фотографії низької якості
Високий — Доступні фотографії повної роздільної здатності
Найвищий — Доступне відео
Інтернет брудний для довкілля. Передача даних вимагає електроенергії, яка створює викиди вуглецю –
і це призводить до зміни клімату. #lowimpact вплив веб-сайту зменшує передачу даних на збільшення
до 70% порівняно з нашим звичайним веб-сайтом.
Використання даних цієї веб-сторінки
Ця сторінка використовує ≈53 КБ даних
6.95 раз обсяг менший ніж на звичайних сайтах)
Економія енергії під час перегляду веб-сайту
Ви зберегли ≈14.8 г викидів CO2 під час цієї сесії
(порівняно з переглядом інших звичайних веб-сайтів)